Žilinský kapustný deň 2018

Využitie kapusty v kuchyni, ponuka a ochutnávka rôznych druhov kapustnice, pečiva s kapustou, šalátov a rôzne tradičné, ale i moderné kapustné recepty. Toto všetko budú môcť vidieť, ale hlavne ochutnať návštevníci Žilinského kapustného dňa, ktorý sa uskutoční v piatok 5. októbra 2018 od 10:30 na Mariánskom námestí v Žiline.

Primátorský deň

Mesto Žilina Vás pozýva na Primátorský deň, ktorý sa bude konať v piatok 5. októbra 2018. Pripravený je bohatý program, ktorý začne dňom otvorených dverí na Radnici a Mestskom úrade v Žiline. Môžete tiež navštíviť Rosenfeldov palác a čaká na Vás aj prehliadka Burianovej veže a Lorety.

Beh pre najmenších 2018

beh od 400 m do 800 m, podľa kategórie / 5. október 2018 / Sad SNP a Námestie Andreja Hlinku

Festival seniorov

mesto Žilina v spolupráci s Radou seniorov a Senior klubom Priatelia Vás pozýva na Festival seniorov, ktorý sa uskutoční na Mariánskom námestí v piatok 28. septembra 2018.

Žilina International Jazz Contest

Srdečne pozývame všetkých priaznivcov jazzu na podujatie Žilina International Jazz Contest, ktoré sa uskutoční v dňoch 25. – 26. septembra 2018 a prinesie do nášho mesta svieži súčasný jazz. Vo finále súťaže jazzových kapiel do 30 rokov uvidíte umelcov z Rakúska, Francúzska či Maďarska.

Viac informácii na plagáte a na www.zilinajazz.com

Žilinský deň zdravia

Vo štvrtok 20. septembra 2018 sa Námestí Andreja Hlinku uskutoční v poradí už 15. ročník podujatia zameraného na zdravie človeka s názvom Žilinský deň zdravia, na ktorý Vás srdečne pozývame.

Exhibícia

Súčasťou podujatia Sever proti juhu bude v piatok 7. septembra 2018 o 16.00 hod.  exhibícia, ktorá bude spojená s predstavením slovenskej a estónskej reprezentácie v plážovom futbale, ktoré odohrajú v Žiline dve oficiálne prípravné stretnutia. Prvé stretnutie sa odohrá v piatok 7. septembra o 18.00 hod. v eXtreme parku Žilina a druhé stretnutie v sobotu 8. septembra o 9.00 hod. taktiež v eXtreme parku Žilina.

Žilinčania sa bavia futbalom aj na piesku

Ak máte záujem sa zúčastniť tradičného podujatia Sever proti juhu, prihlasovanie je predĺžené do utorka 4.septembra na stránke http://www.sport.zilina.sk/…-proti-juhu/. Podujatie sa po jednoročnej prestávke uskutoční opäť na Námestí Andreja Hlinku, tentokrát na piesku ! :)

Súčasťou podujatia Žilinčania sa bavia futbalom na Námestí Andreja Hlinku bude exhibícia spojená s predstavením slovenskej a estónskej reprezentácie v plážovom futbale, ktoré odohrajú v Žiline dve oficiálne prípravne stretnutia. Táto exhibícia sa uskutoční v piatok 7.septembra 2018 o 16:00hod.

Rozlúčme sa s letom na Záverečnej

Koniec letných prázdnin sa nezadržateľne blíži a žiaci majú pred sebou posledný voľný prázdninový týždeň. Koniec dvojmesačného oddychu si môžu mladí naplno vychutnať na tradičnom žilinskom podujatí Záverečná a vo veselej nálade sa rozlúčiť s letom. O zábavu bude aj tento rok postarané.

7. ročník Beh na Dubeň

V stredu 29. augusta 2018 sa uskutoční v Žiline už v poradí 7. ročník športového podujatia s názvom “Beh na Dubeň”. Podujatie je súčasťou Žilinského kultúrneho leta. Viac informácií získate na www.sport.zilina.sk a http://www.janrun.sk/…beh_na_duben.

Premiéra adrenalínovej bikeshow v Žiline nesklamala

V slnečný piatok 17. augusta sa na Námestí Andreja Hlinku konal premiérový ročník podujatia JF BMX freestyle show, ktoré mesto Žilina organizovalo v spolupráci s produkčnou agentúrou JF Show. Okrem vystúpení profesionálnych športovcov v BMX freestyle a majstra sveta Dominika Nekolného v disciplíne flatland BMX, bolo podujatie doplnené o súťaž Local Hero pre miestnych bikerov.

Významné žilinské športové podujatie Žilinský triatlon oslavuje 20 narodeniny

Významné žilinské športové podujatie Žilinský triatlon oslavuje 20 narodeniny!
Tento rok aj ako súčasť Európskeho pohára juniorov v triatlone.
**Do Žiliny mieria európski juniorskí triatlonisti.

18. – 19. augusta 2018 sa uskutoční tradične v lokalite Vodného diela Žilina jubilejný v poradí už 20. ročník Žilinského Triatlonu.
„Bolesť prebolí, hrdosť zostane“. Tento slogan asi najlepšie vystihuje to, o čom triatlon je. Vyznávači aj fanúšikovia, všetci triatlonoví nadšenci majú možnosť absolvovať v krásnom prostredí žilinského Vodného diela atraktívne triatlonové preteky určené ako pre výkonnostných športovcov, ktorí denne v bazéne, na bicykli, alebo na bežeckých tratiach absolvujú desiatky kilometrov, tak aj pre širokú verejnosť túžiacu predovšetkým prekonať samých seba.

International Jazz Contest 2018

Mesto Žilina po štvrtýkrát privíta finalistov súťaže mladých jazzmenov Žilina International Jazz Contest 2018. Medzinárodná porota v zložení, Danny Grisset, Lukáš Oravec, Marián Ševčík, Tomáš Baroš, Milan Vendrinský vybrala z pomedzi všetkých prihlásených tieto štyri formácie.

Letná grilovačka či bicyklová šou. Centrum Žiliny ožije netradičnými podujatiami

Žilinské kultúrne leto pokračuje aj budúci týždeň ďalšími zaujímavými aktivitami. Tentoraz si v piatok 17. augusta 2018 prídu na svoje nielen milovníci dobrého jedla, ale aj fanúšikovia adrenalínových športov. Kuchárski majstri si rozložia svoje grily a majstri sveta vo freestyle BMX predvedú unikátnu akrobatickú show, a to všetko priamo v centre mesta.

Výtvarný utorok

Ďakujeme za váš veľký záujem o podujatie Výtvarný utorok. Oznamujeme, že termín 7.8.2018 už dosiahol plnú kapacitu – 20 prihlásených účastníkov. Ak budete chcieť prísť aj napriek tomu, samozrejme môžete, bude ale nutné priniesť si vlastné kresliarske potreby. Výklad bude verejný a zabezpečíme aj pár miest na sedenie naviac.

Zároveň odporúčame rezervovať si účasť na niektorom z ďalších termínov, kde ešte kapacita nie je naplnená: 14.8., 21.8. alebo 28.8.2018 pros­tredníctvom e-mailu art@evasugarova.com.

Stredoveký deň nás opäť zavedie do minulosti

Historické Mariánske námestie v Žiline sa už po jedenásty raz premení na dejisko originálneho a obľúbeného podujatia s názvom Stredoveký deň, ktorý je už neodmysliteľnou súčasťou Žilinského kultúrneho leta. Dobové remeslá, stredoveký tábor, dobýjanie slameného hradu, stredoveké hry pre deti, šermiarske súboje, dobový jarmok a ukážky stredovekého života. To všetko môžu zažiť Žilinčania v piatok 10. augusta 2018.

Výtvarné utorky poučia aj zabavia

Sad SNP v Žiline sa každý augustový utorok premení na výtvarnú dielňu. V rámci Žilinského kultúrneho leta pripravilo mesto pre milovníkov umenia tvorivé podvečery. Prvý výtvarný workshop začína už najbližší utorok 7.augusta 2018. Ak sa chcete zúčastniť, je potrebné sa na udalosť prihlásiť. Maximálny počet účastníkov je 20 ľudí. Všetkým záujemcom bude k dispozícii kompletný kresliarsky materiál a nápomocný lektor.

Žilinský večerný Rotary beh

Už tento piatok 27. júla 2018 sa v Žiline na Vodnom diele uskutoční Žilinský večerný Rotary beh, na ktorom si môže zašportovať celá rodina. Pripravené sú bežecké trasy na vzdialenosť 8,2 kilometrov, pre deti od 300 do 1 400 metrov, inline trasa dlhá 21 kilometrov a inline pre deti v dĺžke 7 kilometrov.

Sever proti Juhu – alebo Žilinčania sa bavia futbalom

V septembri vám mesto Žilina prináša obľúbené podujatie Sever proti Juhu – alebo Žilinčania sa bavia futbalom. Umelý povrch ihriska vystrieda piesok, ktorý preverí hracie schopnosti futbalových hráčov. Podujatie sa v tomto roku opäť vráti na svoje tradičné miesto, na Námestie Andreja Hlinku.

Prihlasovať svoje tímy môžete už teraz na stránke http://www.sport.zilina.sk/…-proti-juhu/

Joga v parku Ľudovíta Štúra

Každý utorok a štvrtok o 7.00 hod. v parku Ľudovíta Štúra počas mesiacov júl a august prebieha hodinové cvičenie jogy s certifikovanou lektorkou. Svieža myseľ – zdravé telo.

v mesiaci júl:
5.7. / 10.7. / 12.7. / 17.7. / 19.7. / 24.7. / 26.7. / 31.7.

v mesiaci august:
2.8. / 7.8. / 9.8. / 14.8. / 16.8. / 21.8. / 23.8. / 28.8. / 30.8.

Výtvarné utorky v Sade SNP

Budú prebiehať v Sade SNP počas mesiaca august každý utorok o 17.00 hod.
Výtvarný workshop s kompletným kresliarskym materiálom a nápomocným lektorom.

v mesiaci august:
7.8. / 14.8. / 21.8. / 28.8.

Viac info TU

Tvorivé remeselné dielne

Srdečne vás pozývame na podujatie, ktoré sa bude konať od 23. do 27. júla 2018 na Mariánskom námestí ako súčasť programu Žilinského kultúrneho leta 2018. V tieto dni vám od 10.00 hod. do 18.00 hod..

Žilinské kultúrne leto začalo. Tohtoročné novinky pritiahnu Žilinčanov aj do parkov

Aktívne rána, ktoré príjemne naštartujú telo a upokoja myseľ, či tvorivé podvečery na výtvarníckych workshopoch. Aj to je pestrá ponuka aktivít, ktoré tento rok prináša Žilinské kultúrne leto do priestorov žilinských parkov.

Program Žilinského kultúrneho leta 2018