Mesto Žilina pozýva na tradičné podujatie s názvom Primátorská kvapka krvi

Uskutoční sa vo štvrtok 16. septembra od 7.00 do 14.00 hod. na pracovisku Národnej transfúznej služby SR v Žiline (Vojtecha Spanyola 43). Pozvaný je každý, kto môže a chce darovať krv.

Mnohé podujatia sa v meste zrušia, zhoršuje sa epidemická situácia

Mesto Žilina z dôvodu zhoršujúcej sa epidemickej situácie ruší viaceré kultúrne a športové podujatia, ktoré sa mali uskutočniť v nasledujúcich dňoch. Od pondelka 13. septembra je Žilinský okres v Covid automate zaradený v oranžovej fáze – stupeň ostražitosti. Dôvodom prijatých opatrení samosprávy je aj to, že pri súčasnom nastavení preventívnych opatrení v jednotlivých fázach Covid automatu nie je schopná zabezpečiť ich stopercentné dodržiavanie. Zrušené preto budú nasledovné podujatia: Deň zdravia (16. 9.), Žilina žije (24. 9.), Festival seniorov a Kapustný deň (30. 9.), Deň s mestom (1. 10.), Beh pre najmenších (1. 10.) a podujatia v rámci Európskeho týždňa mobility Zaži ulicu inak (21. 9.) i Veľká jesenná cyklojazda (22. 9.). Naopak, podujatia Primátorská kvapka krvi a Žilinská plavecká štafeta plánované na štvrtok 16. septembra sa rušiť nebudú a uskutočnia sa.

Žilina si na Stredovekom dni pripomenie obdobie udelenia mestských výsad

Žilina, 5. augusta 2021 – Žilinské Mariánske námestie bude v piatok 6. augusta od 12.00 hod. žiť stredovekom. Tradičné podujatie Stredoveký deň, ktoré je už vyše desať rokov súčasťou Žilinského kultúrneho leta, tento rok pripomenie udalosti okolo udelenia mestských výsad pre Žilinu. Ľudia sa môžu tešiť na ukážky stredovekej hudby, lukostreľby, palných zbraní, katapultov či mestskej domobrany. Svoje umenie predvedú aj Sokoliari Horus, remeselníci ako kováč, obuvník, brašnár, hrnčiar, súčasťou programu Stredovekého dňa budú aj odovzdanie listiny kráľom Karolom Róbertom i fakľový sprievod.

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta,

leto bude aj tento rok v Žiline pestré, plné zábavy a oddychu. Počas prázdninových mesiacov sú pre vás pripravené mnohé kultúrne či športové podujatia, ktoré spríjemnia letnú atmosféru v našom meste.