Zdravie, krása a vitalita, navštívte Žilinské dni zdravia

Mottom 10. ročníka Žilinských dní zdravia je „Zdravie, krása a vitalita“. Podujatie sa uskutoční v centre Žiliny na Námestí Andreja Hlinku vo štvrtok 12. a v piatok 13. septembra. Počas dvoch dní organizátori osvetovou činnosťou upozorňujú na civilizačné choroby a ponúkajú zdravú alternatívu života s cieľom vzbudiť záujem verejnosti o jej uplatňovanie v každodennom živote. Mesto Žilina všetkých srdečne pozýva vyskúšať si nové techniky, metódy a prístupy pre zlepšenie svojho zdravia. Do pozornosti vám dávame najmä vyšetrenie nôh na chronické žilové ochorenia (kŕčové žily). Hlavným partnerom podujatia je Kia Motors Slovakia.

ŽKL 2013 šport, zdravie, vidiek, festival seniorov aj raft

Hoci sa leto pomaly končí, Mesto Žilina so svojimi partnermi pripravilo ďalšie podujatia Žilinského kultúrneho leta 2013, ktoré ponúkajú program pre všetky generácie. Nezabudnite navštíviť medzinárodný festival tvorivosti a fantázie, známy pod názvom Jašidielňa. V centre mesta sa uskutoční futbalový turnaj na piesku – Sever proti Juhu. Spoznajte lepšie svoje zdravie a zdravú alternatívu života na Žilinských dňoch zdravia a darujte krv počas Primátorskej kvapky krvi. Zaplávajte si plaveckú štafetu. Navštívte Deň vidieka Žilinského kraja. Zabávajte sa so seniormi na Festivale seniorov alebo sa vyberte na „raftárske“ preteky Crazy Raft, na ktoré určite dlho nezabudnete!

ŽKL 2013 remeslá, športovanie, hudba aj festival fantázie

Program Žilinského kultúrneho leta 2013 ponúka ďalšie podujatia pre všetky generácie. Priaznivcom dychovky zahrajú Dychové hudby Dubňanka a Senioranka. Modelári predvedú súboj námornej, leteckej a ponorkovej bitky o Atlantik – Bitka o Bastogne. Tradičné ľudové remeslá vám predstavia remeselníci zo Slovenska i zo zahraničia. Všetci nadšenci behu môžu vybehnúť na vrch Dubeň. Hudobnú rozlúčku s letom si vychutnáte na Záverečnej III. V centre mesta sa uskutoční i zavŕšenie turnaja plážovej ligy a futbalový turnaj na piesku. Okrem toho cez Žilinu prejdú Medzinárodné cyklistické preteky – Cena Slovenska a nezabudnite navštíviť medzinárodný festival tvorivosti a fantázie, známy pod názvom Jašidielňa.

Žilinské kultúrne leto 2013 | hudba, cestovanie, stredovek, kone a triatlon

Skutočné aj Žilinské kultúrne leto je v plnom prúde, preto vám do pozornosti dávame ďalšie zaujímavé podujatia. Priaznivcom dychovky zahrajú Dychová hudba Nová Kysučanka a Dychová hudba Fatranka. Cestovateľské kino predstaví chladný a magický Island. Mariánske leto hudobne osvieži Denis Gerhardt trio. Do čias dávno minulých vás zavedie VI. Stredoveký deň. Športové výkony predvedie Garmin Žilinský triatlon a do Žiliny pricvála aj Pony Express.

Stredoveký deň už po šiestykrát vráti Žilinu do dávnej minulosti

Mesto Žilina a Občianske združenie Facta non verba srdečne pozývajú priaznivcov čias dávno minulých na VI. Stredoveký deň, ktorý sa bude konať pod záštitou primátora mesta Žilina Igora Chomu na Mariánskom námestí v piatok 16. augusta od 12.00 hod. Tešiť sa môžete na stredoveké bitky, šerm, mučenie, upálenie bosorky, ohňovú show, zemný ohňostroj, stredovekú módnu prehliadku, tanec a na ďalšie ukážky spôsobu života v stredoveku. Podujatie zakončí rockový koncert skupiny Arzén. Generálnym partnerom Stredovekého dňa je spoločnosť Kia Motors Slovakia s.r.o. Tohtoročný Stredoveký deň je venovaný obdobiu konca stredoveku, kedy mesto Žilina prežívalo neľahké časy a obyvatelia čelili mnohým nástrahám.

Európsky pohár silných mužov 2013

Mesto Žilina a Slovenská asociácia silných mužov pozývajú všetkých na 5. ročník Európskeho pohára silných mužov, ktorý sa uskutoční na Námestí Andreja Hlinku v piatok 2. augusta o 14.00 hod. Európsky pohár silných mužov, ktorého generálnym partnerom je spoločnosť Kia Motors Slovakia s.r.o., je súčasťou Žilinského kultúrneho leta 2013.

Deň európskej kultúry 2013 - festival partnerských miest Žiliny

Deň európskej kultúry – festival partnerských miest Žiliny predstaví kultúru a umenie viacerých partnerských miest mesta Žilina na Mariánskom námestí v piatok 2. augusta. Záujemcovia môžu tiež ochutnať rozličné kulinárske špeciality z partnerských miest. Súčasne s festivalom sa budú konať aj Dni poľskej kultúry.

Žilinské kultúrne leto – európska kultúra, kuchyňa. siláci a hŕba filmov

Žilinské kultúrne leto 2013 ponúka ďalšie zaujímavé podujatia, medzi ktoré nepochybne patria Deň európskej kultúry spojený s Dňami poľskej kultúry a tiež Európsky pohár silných mužov. Toto všetko pre vás pripravilo Mesto Žilina so svojimi partnermi na piatok 2. augusta. Okrem toho Letné kino na Stanici premietne film 2010: Druhá vesmírna odysea a koncertovať príde Julia Holter (Us, Domino).

Žilinské kultúrne leto – dychovka, KioSK aj Bažant kinematograf

V rámci Žilinského kultúrneho leta 2013 prebieha na Mariánskom námestí až do piatku 19. júla Sochárske sympózium. Na Hudobných stredách sa predstavia Dychová hudba Fatranka a Dychová hudba Dubňanka. Letné kino na Stanici ponúka film Mad Max 2: The Road Warrior. Môžete navštíviť aj Festival súčasného a tanečného divadla KioSK a na Mariánske námestie príde Bažant kinematograf so zaujímavými filmami.

Drevo opäť ožije na Mariánskom námestí

Žilina 11. 7. 2013 – Mesto Žilina aj v tomto roku pripravilo pre priaznivcov rezbárskeho umenia Sochárske sympózium, ktoré sa bude konať na Mariánskom námestí od pondelka 15. júla do piatku 19. júla. Svoje umenie a zručnosť predstavia umelci: Mgr. art. Michal Hanula, Ing. Ľubomír Žila, Bc. Jozef Vacula a Daniela Lašútová, ktorí sa zamerajú na tému „Drevo vo verejnom priestore“. Hlavným partnerom 6. ročníka Sochárskeho sympózia je Kia Motors Slovakia s.r.o.

Žilinské kultúrne leto pokračuje – hudba, bicykle, film aj drevo

Žilina 10. 7. 2013 – Žilinské kultúrne leto 2013 pokračuje ďalšími zaujímavými podujatiami. Najbližšie sa môžete tešiť na Hudobnú stredu s Dychovou hudbou Nová Kysučanka, na koncert modernej rockovej kapely WaddA, na súťaž jazdcov BMX a MTB scény – Žilina Bike Contest 2013, na film Pehavý Max a strašidlá od Juraja Jakubiska a nepremeškajte jedinečné Sochárske sympózium – Drevo vo verejnom priestore priamo uprostred Mariánskeho námestia.

KioSK predstaví po šiestykrát to najlepšie z nového slovenského divadla a tanca

Žilina, 8. 7. 2013 – Festival nového slovenského divadla a tanca KioSK 2013 opäť rozvíri divadelné prázdniny vo vrchole letnej sezóny. Šiesty ročník sa uskutoční v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie v termíne 25. – 28. júla 2013. Hlavný program ponúkne osem aktuálnych produkcií slovenských umelcov pôsobiacich doma i v zahraničí. Sprievodný program tvoria workshopy, filmové projekcie, ranné diskusné fóra, seminár o dramaturgii, ale aj krátke improvizácie k predstaveniam, večerné párty či sobotný Malý trh. Na záver festivalu bude po tretíkrát udelené ocenenie „Počin” [„Poučn”] za prácu so svetlom.

Bike Contest 2013

Bike Contest Žilina sa uskutoční 13. júla 2013. Registrácia sa uskutoční v čase od 10.30 do 12.00 hod. Štartovné 1 EUR.

Sochárske sympózium

Tohtoročné Sochárske sympózium, ktoré sa uskutoční v dňoch 15. – 19. júla na Mariánskom námestí sa predstaví s témou: Drevo vo verejnom priestore.

Žilinské kultúrne leto 2013

Mesto Žilina aj v tomto roku pripravilo pre Žilinčanov a návštevníkov mesta bohaté kultúrne leto, ktoré sa nesie v duchu spevu, dobrej muziky a tanca. Takmer všetky akcie budú prebiehať priamo v historickom centre Žiliny, na Mariánskom námestí, na Námestí A. Hlinku a v Sade SNP. Primátor mesta Žilina Igor Choma pozýva všetkých na podujatia kultúrneho leta, aby si tak spríjemnili dovolenkové chvíle. Hlavným partnerom Žilinského kultúrneho leta 2013 je spoločnosť KIA Motors Slovakia s.r.o.