NAT OSBORN TRIO

1.7.2021 / 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Vystúpia Nat Osborn (spev, klavír, akustická gitara), Mike Parker (kontrabas) a Damian Niewinski (bicie).
Nat Osborn Trio sa vydáva po stopách veľkých klavírnych trií založených na hviezdnych vokalistkách, ako sú Nat King Cole, Nina Simone a Ray Charles. Zatiaľ čo Osborn na scénu vnáša intenzitu svojho rodného New Yorku, toto trio oddeľuje veľká radosť zo súboru, ktorý hrá s jeho dlhoročnými spolupracovníkmi Mikeom Parkerom (kontrabas) a Damianom Niewinskim (bicie).
Ich dlhá história spolupráce v džezových aj rockových kontextoch sa ukazuje v ich podivnej schopnosti komunikovať, vzájomne sa rozvíjať a improvizovať často neočakávaným spôsobom. Na ich predstavení uvidíte ako sa vydávajú do oduševneného a funkového územia, ktoré im pripomína Stevie Wonder, ľudovejšie ríše Van Morrisona a Boba Dylana, alebo ako získajú vplyv od jazzových velikánov Oscara Petersona a Billa Evansa, vďaka čomu bude každý koncert jedinečným a radostným dobrodružstvom pre publikum aj hudobníkov.

www.mptheory.com

V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v hlavnej sále.
Kapacita sály je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk). Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 18.45 hod.).
Vstup: 3,00 Eur (dospelí) / 2,00 Eur (študenti)
Mladiství (do veku 18 rokov), seniori a ZŤP – vstup zadarmo.

Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe rúško, dezinfikovať si ruky a dodržiavať rozostupy. Preukázanie sa testom už nie je potrebné.
Tešíme sa na Vás!


Doris Day Band

2.7.2021 / o 19.00 hod. / Mariánske námestie

Doris Day Band je kapela zložená zo skúsených hudobníkov. Hrá žánre ako swing, blues a latino a zameriava sa na starú dobrú hudbu svetového formátu. Okrem najznámejších skladieb 2. pol. 20. storočia hráva Doris Day Band prevzaté skladby najvýznamnejších slovenských a českých jazzových skladateľov.

www.facebook.com/dorisdayband


Bratislava Hot Serenaders

2.7.2021 / o 19.00 hod. / Mariánske námestie

Bratislava Hot Serenaders je unikátny orchester, ktorý sa pod vedením trubkára Juraja Bartoša už od sezóny 1991/1992 špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov. Orchester patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby tohto obdobia, dôkazom sú ocenenia z európskych festivalov, ako aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. V rokoch 2014, 2015, 2016 a 2018 absolvoval tento popredný slovenský jazzový orchester koncertné turné v Spojenom kráľovstve. Najlepšie skladby hot-jazzového repertoire odzneli na viac ako 10 koncertoch v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow.

Orchester tvorí pätnásť hudobníkov, dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci (štýlovo nazývaní “crooneri”) Dodo Kuriľák a Miloš Stančík. Orchester hrá na autentických nástrojoch z 20. rokov, a vystupuje v na mieru ušitých smokingoch a šatách z tohto noblesného obdobia.

www.facebook.com/hotserenaders


DH Fatranka

7.7.2021 a 18.8.2021 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre dychových hudieb v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí.


DORA

9.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Kapela Dora vznikla v roku 2014 na podnet Braňa Ondríka spolu s Tiborom Seidlom, Jarom Ozimým a Tonym Markom po tom, ako odišli z kapely podobného žánru. Prvé aranžmány upravil Braňo Ondrík ešte v bývalej kapele v spolupráci s Petrom Bažíkom. Boli to skladby ako Pávy, Kňaz a Chyža. Ďalšie aranžmány už vznikali pod značkou Dora. Ku kapele sa pridali bratia Kozárovci. Marek obsadil pozíciu speváka a Peter prevzal úlohu basgitaristu a vokalistu.

Začiatkom roku 2020 sa kapela rozhodla obmeniť zostavu. Miesto speváka prevzal skvelý človek a talentovaný muzikant – Lukáš Slobodník. V novej zladenej zostave sa už začína nahrávať tretí album.

V lete natočila kapela klip už s novým spevákom na skladbu To ta Heľpa a odohrala niekoľko koncertov. Časť z nich bola ale zrušená kvôli pandemickej situácii spojenej s korona vírusom. Koncom roka 2020 bol dokončený v poradí tretí album a natočený ďalší klip na skladbu zamiloval sem si dievča.


Ľubomír Gašpar Cimbal project feat. Sisa Fehér

9.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Ľubozvuk je spojenie výrazných umelcov a viacerých hudobných svetov, ktoré sú jedinečne a vkusne prepájané.

V predošlom projekte ´´ The Point Of view´´ stál základ tvorby na folklóre rôznych národov, teraz sme dozreli na naše krásne slovenské ľudové piesne, ktoré sme citlivo upravili, ale hlavne sú citlivo interpretované hudobným klenotom Slovenska a Česka
Sisou Fehér.

Naša tvorba je silne ovplyvnená jazzom , prvkami elektronickej hudby, vlastnými cítením a v neposlednom rade klasickou hudbou, ktorú zastupuje v projekte jedno z najlepších sláčikových telies – Spectrum Quartet pod vedením Jána Kružliaka.

Ľubozvuk je jedinečný, zrozumiteľný, iný… Ako je o mne známe, snažím sa nazerať na cimbal z iného uhlu pohľadu a posúvať jeho možnosti. Tentokrát som spojil cimbal so zvukovými efektami čo tento nástroj posúva na nové miesta a ponúka poslucháčovi zažiť jedinečný a neopakovateľný zážitok.


NINA ROSA

10.7.2021 / 20.00 hod. / Nová synagóga

Nina Rosa je pražské trio založené slovenskou speváčkou a huslistkou Ninou Marinovou. V ich hudbe sa prelínajú reálne i vymyslené jazyky spolu s reálnymi i vymyslenými štýlmi. Žánrovo kapela vychádza z jazz manouche, popu, tradičnej hudby z Kapverdských ostrovov a ďalších hudobných štýlov.


DH Predmierčanka

14.7.2021 a 25.8.2021 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Predmierčanka je tradičná dychová kapela. V roku 2016 oslávila Predmierčanka svoje 110. výročie založenia. Pri tomto výročí si kapelník Anton Bajza želal, aby muzikanti zostali i naďalej verní tradíciám dychovky. Prianím každého muzikanta Predmierčanky je, aby dlho hrala krásnu hudbu, rozdávala potešenie a jej tóny zneli šťastím a radosťou.


ŠANTÁN

16.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

žilinská folková kapela

Obsadenie:
Igor Cvacho – gitara, fúkacia harmonika, spev
Dodo Duchovič – akordeón, spev
Dede Gamboš – bicie, perkusie, spev


V8 BAND

16.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

V8 Band vznikol v roku 1994. Počas viac ako dvadsiatich rokov (na deväť členov celkom slušné 😉 ) sa kapela formovala nástrojovým obsadením a aj repertoárom. Naša „malá banda“ bola kedysi „Veselou osmičkou“ hrajúcou ľudovky a nejaký ten dixieland. Pripomienkou na tieto začiatky je „V8“ v názve kapely. Muzikantský vývoj už V8 Bandu však pokračoval a láska k jazzu zvíťazila. Postupne zastabilizovaný deväťčlenný „malý big band“ obsahujúci dychovú, rytmickú sekciu a spev, začal hrať pre našu formáciu aranžovanú swingovú, funky, rock’n’roll, latino a tanečnú muziku. Dnes je to viac ako dvesto štandardov rôznych žánrov hudby od 20. rokov 20. storočia až po súčasnosť. Za sebou máme stovky odohraných koncertov a rôznych akcií na Slovensku aj v zahraničí a samozrejme roky strávené v skúšobni. Dnešný V8 Band je pomerne veľkou muzikantskou rodinou, ktorá spolupracuje s viacerými hudobníkmi a kapelami.

Členovia:
Katarína Machynová – spev
Jozef Machyna – tenor sax.
Jozef Šalaga – alt sax.
Ľubomír Machyna – trúbka
Boris Schubert – trúbka
Igor Steiner – trombón
Roman Kompaník – piano
Dušan Vrúbel, ml. – bass. gitara
Peter Kurilla – bicie


DH Strečnianka

21.7.2021 a 11.8.2021 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Súbor bol založený v roku 1947 a od svojho vzniku je stálou súčasťou obecných podujatí, sviatočných príležitostí i rodinných udalostí. Repertoár pozostáva zo skladieb domácich a zahraničných autorov v podaní hráčov na dychové nástroje a speváckeho duetá.


BALKANSAMBEL

23.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Balkansambel – dve do seba vpletené slovíčka tvoriace názov tohto originálneho zoskupenia slobodomyseľných muzikantov charakterizujú nielen hlavný predmet jeho hudobných záujmov, ale do istej miery – formou slovnej hračky – vystihujú spôsob jeho prístupu k muzicírovaniu. Pohrávanie sa s hudobným materiálom a štylistikou rôznych žánrov, rôznych tradícií, rôznych dôb, spletanie a rozpletanie nitiek hudobných motívov a ich vžitých významov, radosť zo spontánnej tvorivosti okorenená nekonvenčným prístupom k spracovaniu hudobných myšlienok, to všetko ponúka pestrý kaleidoskop repertoáru tejto kapely. Hoci odrazovým mostíkom tvorivosti Balkansamblu je predovšetkým tradičná hudba balkánskych kultúr, v nemalej miere má táto kapela zaostrené aj na našu ľudovú pieseň, či na hudbu vážnu, alebo jazzovú. Multižánrové skúsenosti jej členov umožňujú neviazané žonglovanie s naoko nezlučiteľnými hudobnými štylistikami. Pružná rytmika balkánskych tancov dodáva ich hudbe neošúchaný esprit. Štruktúru jednotlivých skladieb vyvážene a osviežujúco dopĺňa element improvizácie. A v neposlednom rade, zvukovosť ansámblu oživujú najrôznejšie exotické nástroje balkánskej a blízkovýchodnej hudobnej tradície. V koncertných vystúpeniach tejto kapely sa snúbi energia živelného prejavu s inteligentným humorom originálnej hudobnej reči. Balkansambel prehovára rovnako intenzívne k zábavychtivému, ako i k náročnému poslucháčovi.

Napriek tomu, že Balkansambel čerpá inšpiráciu hlavne z tradičnej hudby balkánskej kultúry, narába s ľudovými, klasickými i jazzovými prvkami. Multižánrové skúsenosti jednotlivých členov tohto ansámblu im dovoľuje kombinovať zdanlivo nekompatibilné hudobné štýly. Flexibilné rytmy balkánskych tancov dostávajú originálny esprit. Čo viac, hudobné kompozície sú osviežujúco obohatené o voľné improvizácie. V neposlednom rade, skupina používa mnoho exotických hudobných nástrojov, typických pre Balkán a Stredný východ. Balkansambel ponúka dynamické hudobné predstavenie obohatené o vtipné komentáre a poznámky, ktoré uspokojí nielen zabávania chtivé publikum ale aj náročného diváka.


HOMOSAPIENS

23.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Sme partička funkom zapálených ľudí, pod názvom Homosapiens, ktorí hrajú širokospektrálne najlepšie svetové hity, najmä tie, čo riadne smrdia funkom.
Funkujeme už archaických 16 rokov a roztancovali sme už pekných pár drevených …
Medzi našich klientov patria nafrnení právnici, všeliečiví doktori, čudní ajtíčkari, blázniví vedci, ale našim funkom sme vytlačili aj nejedného svadobného púšťača československých hitov.
Chceš sa aj ty nadávkovať funkom, checkni nás a volaj!


DH Senioranka

28.7.2021 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Súbor hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má vo svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní.

www.facebook.com/Senioranka


POZVÁNKA NA JÁNOŠÍKOVE DNI 2021

29.7.2021 / o 17.00 hod. / Sad SNP

FS Blanciar
Folklórny súbor Blanciar vznikol v roku 2017 z bývalých členov FS Rozsutec, keď prišli za Tiborom Mahútom, bývalým vedúcim súboru a choreografom FS Rozsutec, s túžbou znovu spievať a tancovať, pretože starosti s deťmi im naložili kilá navyše a nutne potrebovali aktívny relax na odbúranie rodičovského stresu.
Spája ich láska k folklóru, ľudovému tancu i piesni. Spoločné stretnutia im robia radosť a tešia sa, ak svojím výkonom potešia i divákov.
Ich srdcovou záležitosťou sú piesne a tance z oblasti Terchovej a okolia


ALF CARLSSON / JIŘÍ KOTAČA QUARTET

29.7.2021 / 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Vystúpia Alf Carlsson (gitara), Jiří Kotača (trúbka), Peter Korman (kontrabas ) a Kristián Kuruc (bicie).

(Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je spoločný projekt švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotača. Týchto dvoch muzikantov spojilo štúdium v holandskom Rotterdame a pol roka po ich návrate do rodných zemí naplánovali výlet Alfa do ČR, z ktorého sa nakoniec stala krátka koncertná šnúra a neskôr kapela, ktorá funguje už štvrtým rokom a odohrala desiatky koncertov na jazzových festivaloch a v kluboch vo Švédsku, Slovensku a Českej republike.
Kapelu doplnili najžiadanejší slovenskí jazzmani najmladšej generácie – Peter Korman na kontrabas a Kristián Kuruc na bicie nástroje. V hudbe kvarteta sa mieša vplyv lyrickej škandinávskej hudby a moderného jazzu so štipkou moravského a slovenského folklóru, čo prináša unikátnu zvukovou kombináciu tejto kapely, ktorá kladie dôraz na zvukovou pestrosť, silné melódie a pracuje s prepojovaním odlišných hudobných tradícií a koreňov jednotlivých členov kapely.

Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk). Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 18.45 hod.).
Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe rúško, dezinfikovať si ruky a dodržiavať rozostupy. Preukázanie sa testom už nie je potrebné.

Tešíme sa na Vás!


Silvia Josifoska a Bluesband

30.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Silvia Josifoska patrí k najvýznamnejším a najoriginálnejším tváram bluesovej a jazzovej scény u nás. Blues objavila už v detstve a postupne sa stal dominantou jej repertoáru. Okrem neho Silviu očarili aj žánre ako soul, funk, jazz či rock. Vďaka jej nenapodobiteľnému hlasu a prejavu ju pozvali na spoluprácu pri nahrávaní svojich štúdiových projektoch mnohé hviezdy slovenskej aj zahraničnej scény. Za všetkých spomeňme Jara Filipa, Richarda Müllera, Jaromíra Nohavicu či Janka Ledeckého.


René Lacko & DownTown

30.7.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Hendrix bol mojim Bohom, jeho štýl hry ma doslova fascinoval”, priznáva René. Dôkazom toho je, že v roku 1996 sa zúčastnil v Severnej Karolíne súťaže v interpretácií skladieb Jimiho Hendrixa, ktorú vyhlasuje každý rok Hendrixova rodina. Skončil v jednom z semifinálových kôl ako najlepší Európan na 2. mieste.
Okrem Hendrixa sú jeho vzormi napríklad Steve Ray Vaughan, B.B. King, Eric Clapton a iný bluesový a bluesrockoví velikáni. Nezostal však iba v tieni svojich gitarových hrdinov, ale pustil sa aj na vlastnú hudobnú cestu. Svoje umenie prezentuje na koncertoch v kluboch a festivaloch doma aj v zahraničí, kde vystupuje so svojou bluesrockovou kapelou DownTown. Za sebou má niekoľko CD. Najnovší štúdiový album Blind man vyšiel vo Februári 2013 a v apríli 2015 vyšla výberovka live nahrávok pri príležitosti 20. výročia založenia kapely s názvom 20 years before.
Repertoár kapely tvoria vlastné skladby, bluesové, bluesrockové, rock & rollové cover verzie legendárnych predstaviteľov týchto žánrov.


DH Hoľazňanka

4.8.2021 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Dychová hudba Hoľazňanka vznikla v roku 1998 na základe myšlienky kapelníka Mariána Turčániho ako detská dychová hudba zložená zo žiakov Základnej školy v Plevníku-Drienovom. V súčasnosti ju tvorí 13 starších i mladších hudobníkov a 4 speváci. DH Hoľazňanka upevňuje a rozvíja národné tradície, pomáha odkrývať bohaté pramene ľudovej piesne. DH do svojej tvorby zahŕňa okrem skladieb slovenských a zahraničných autorov aj skladby vlastnej tvorby a piesne o našom okolí a kraji.


AMC TRIO FEAT. SAMUEL MARINČÁK

5.8.2021 / o 20.00 hod. / Nová synagóga

AMC Trio je kapela s vlastným jazykom, štýlom, a to ju robí rozpoznateľnou a výnimočnou. Nie je to typické trio jedného lídra, ale skôr komunitou troch rovnocenných členov, ktorých vzájomná odlišnosť sa spája do zvláštneho celku, aby takto ešte viac vynikla ich vzájomná podobnosť a prepojenosť. Trio na koncerte obohatí Samuel Marinčák, ktorý patrí medzi najvýraznejšie talenty jazzovej gitary na Slovensku.


KONCERT PRIE100R

5.8.2021 / o 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Vystúpia Dominika Zdražilová (spev), Marek Gregor (bicie) a Radovan Činčura (basa, klavír, gitara).

PRIE100R je jeden z viacerých projektov, ktorých tvárou a hlasom je Dominika Zdražilová. Tá sa môže pochváliť sebavedomým speváckym prejavom, a to v slovenskom i anglickom jazyku. Projekt PRIE100R je zaujímavý najmä prácou s textom, ktorý plne využíva lyrický potenciál slovenčiny.
Spolu s Dominikou v kapele hrajú i Radovan Činčura a Marek Gregor.
Žánrovo spájajú neo-soul s jazzom, funky a r'n'b.

Hudobná ukážka: www.youtube.com/watch?…

Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk). Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 18.45 hod.).

Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe rúško, dezinfikovať si ruky a dodržiavať rozostupy. Preukázanie sa testom už nie je potrebné.
Tešíme sa na Vás!


JeN Hovorka & Marek Urbánek

11.8.2021 / o 20.00 hod. / Nová synagóga

JeN Hovorka & Marek Urbánek je nadžánrová dvojica dravých mladých hudobníkov pohybujúcich sa vo vodách jazzu, hip-hopu a elektroniky. Marek Urbánek je vyhľadávaný bubeník pražskej jazzovej scény, JeN Hovorka pôsobí ako MC, beatboxer, hráč na klávesové nástroje a producent. Improvizačný charakter ich tvorby sľubuje jedinečný zážitok, ktorý vzniká v prítomnom momente.


ANASHIM

13.8.2021 / 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Sefardské svadobné piesne, jidiš swing a súčasné kompozície poetických textov v podaní
Marta Gzowska-Sawicka (spev), Wojciech Golec (akordeón),
Krzysztof Maciejowski (husle), Marcin Żupański (bas klarinet, saxofón, flauta)
a Eugeniusz Kubat (kontrabas).

Anashim znamená ľudia v hebrejčine. Ľudia hudby a divadla.
To, čo sa nedá prehliadnuť, je tiež skutočnosť, že sú priatelia. Stretnutie skupiny skúsených odborníkov inšpirovaných etnickou hudbou, džezom a múzickým umením sa stalo impulzom k preniknutiu do bohatej a rozmanitej židovskej kultúry.
Necelé dva roky práce na materiálových vylepšeniach a nadšené ohlasy po koncertoch viedli k vydaniu premiérového albumu s názvom Sekretny Ogród.
Z bohatstva tohto žánru vybrali tie piesne, ktoré sú podľa nich najkrajšie. Vyznačujú sa nielen zjavnými hudobnými kvalitami, ale vyznačujú sa aj silou slova. Texty boli preložené do poľštiny z ich pôvodných jazykov (hebrejčina, jidiš, ladino), aby vynikli ich poetické hodnoty.
Sekretny ogród odhaľuje neobvyklú rozmanitosť hudobného žánru siahajúcu od sefardských svadobných piesní, cez jidiš swing, až po súčasné kompozície poetických textov. Hľadaním správneho výrazu sa im podarilo vyvinúť ich vlastný hudobný jazyk, ktorý vytvára priestor pre súdržnú umeleckú výpoveď vychádzajúcu z ich skúseností a inšpirácií.

Kapacita sály je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk). Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 18.45 hod.).
Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe rúško, dezinfikovať si ruky a dodržiavať rozostupy. Preukázanie sa testom už nie je potrebné.
Tešíme sa na Vás!


Barbora Botošová Band

13.8.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

Barbora Botošová je huslistka a primáška viacerých hudobných zoskupení, pochádza z hudobníckej rodiny a interpretuje rozmanité žánre od world music až po ethno-jazz. Pochádza z hudobníckej rodiny, v ktorej sa hudbe venujú aj jej otec Eugen Botoš či strýko Ján Berky Mrenica mladší. V rodinnej tradícií sa rozhodla pokračovať na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Hru na husliach vyštudovala u profesora Petra Michalicu, v interpretačnom umení sa neskôr zdokonaľovala na kurzoch u Jindřicha Pazderu. V súčasnosti je primáškou skupiny Barbora Botošová Band, ktorá sa venuje žánru world music.


Tomáš Kocko Orchester

13.8.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

World Music s moravskými koreňmi.
Pri zrodu T.K.& O. stáli verše moravského básnika z Valašska – Ladislava Nezdařila. V roku 1999 vydali T.K.&O. debutové album Horní chlapci s jeho zhudobnenými textami, pre ktoré ako básnický jazyk zvolil Nezdařil dialekt moravských Valachů. Zbojníci, hory, vzdor, úcta k tradíciam, láska i smrť, ich je Nezdařilova poézia plná, sa stali budúcimi tematickými okruhmi ďalších albumov T.K.& O.

Kapela svoju hudbu pevne ukotvenú v moravskej tradícii korení folkovým ponorom, rockovým náprahom i metalovými riffy.

Nástrojové obsadenie
Tomáš Kočko – gitara, mandolína, koncovka, spev
Helenka Vyvozilová – zobcové flauty, dvojačka, husle, cimbal, vokály
Libuška Jelénková – viola, husle, vokály, spev
Pavel Bongo Plch – perkusie, cimbal, vokály
Roman Plaširyba – kontrabas, vokály


MEANWHILE

14.8.2021 / 20.00 hod. / Stanica Žilina–Záriečie

Časozberný projekt hudobníka Juraja Mýtneho a speváčky Zuzany Burianovej, ktorý pripravili po desiatich rokoch spolupráce a sú to piesne plné príbehov, ich, vašich, nás všetkých.


TIBOR FELEDI KAIROS QUINTET

18.8.2021 / o 20.00 hod. / Nová synagóga

Tibor Feledi Kairos Quintet prezentuje originálne kompozície inšpirované tradíciou slovenských ľudových piesní v netradičnom prepojení so súčasným progresívnym jazzom. Debutový album Common Playgrounds získal ocenenie Radio_Head Awards za najlepší jazzový album roka 2018. V hudbe TFKQ kombinujú groove a jazzové prvky s vplyvmi elektroniky, fusion, post-bopu či voľnej improvizácie.


Štátny komorný orchester Žilina

25.8.2021 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

(v zahraničí používa oficiálny názov SLOVAK SINFONIETTA) vznikol roku 1974 ako jediný orchester „mozartovského typu“ na Slovensku. Odvtedy si získal významné postavenie nielen na Slovensku, ale v krátkom čase sa mu podarilo dosiahnuť vynikajúce renomé aj v Česku a inde v zahraničí. Orchester má 35 členov, prevažne absolventov hudobných akadémií v Bratislave, Prahe, Brne a Konzervatória v Žiline. Kvalita hráčov, skúsenosti i majstrovstvo prvého šéfdirigenta Eduarda Fischera umožnili rýchly umelecký rast orchestra. Jeho ďalšími šéfdirigentmi boli Jan Valta, Leoš Svárovský, Oliver Dohnányi a Simon Chalk.


TANGO QUARTETTO RE CAMPO

26.8.2021 / 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Petr Zámečník (akordeón), Štěpán Filípek (violoncello), Pavlína Kavulová (priečna flauta) a Lukáš Krejčí (cajón).
Vstup 3/2 €
Ansámbl sa venuje predovšetkým vlastnej originálnej tangovej tvorbe akordeonistu, pedagóga, aranžéra a skladateľa Petra Zámečníka, európskeho pokračovateľa koncertného tanga nueva Astor Piazzolla. Celý program s názvom Historia del tango rozpráva hudobný príbeh od počiatkov tangá z 20. a 30. rokov minulého storočia cez svetoznámeho Astor Piazzolla až po súčasné, osobité tangové kompozície Petra Zámečníka.
Súbor hrá v obsadení: Petr Zámečník – akordeón, Štěpán Filípek – violončelo, (člen orchestra Janáčkovej opery Národného divadla Brno), Pavlína Kavulová – priečna flauta, (študentka Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne) a Lukáš Krejčí – cajón , (člen orchestra Filharmónia Brno.
Súbor už úspešne vystúpil na Medzinárodnom akordeónovom festivale Franka Marocca v Dunajskej Strede (2018), Festivale Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou (2016), Festivale Leto na Starej radnici (2016), Festivale argentínskej kultúry v Brne (2016), Českých kultúrnych slávnosti na Dvořákovej Košiciach (2011), Bystřických zámockých slávnostiach (2009), vo Volkstheater Wien (2011), na Brnenské muzeálne noci (2010), Festivalu Alternatíva Brno (2007), v Janáčkovej divadle Brno (2007) a ďalej na mnohých koncertoch po celej Českej republike a v zahraničí.


Fallgrapp

3.9.2021 / 19.30 hod. / Mariánske námestie

Fallgrapp je slovenské hudobné zoskupenie podmanivo spájajúce elektroniku s akustickými nástrojmi, sláčikovým triom a ženským vokálom. Žánrovo sa pohybuje na pomedzí štýlov ako organická elektronika, downtempo, trip hop a alternatívny pop.


Billy Barman

3.9.2021 / 21.00 hod. / Mariánske námestie

Slovenská alternatívna rocková kapela pochádzajúca z Bratislavy. Vznikla v roku 2008 okolo Juraja Podmanického a Jozefa Vrábla.[1] Skupina je rekordérom v počte ocenení Radio_Head Awards od Rádia_FM, kedy postupne získala 7 cien vo viacerých kategóriách, počnúc nováčikom a zároveň koncertnou kapelou roka 2009 až k oceneniam skladieb roka 2015, resp. 2019, ktorými sa stali piesne „Mladým chýba vojna“ a „Doba doba“


VERTIGO

24.9.2021 / Nová synagóga / koncert + jam session

Vertigo je päťčlenná kapela zložená z výrazných osobnosti československej hudobnej scény. Sú viacnásobnými držiteľmi ceny Anděl za najlepší jazzový album. Ich tvorba nepozná hranice, vydáva sa novými smermi a skúma stále nové kompozičné, interpretačné a zvukové možnosti.