DH FATRANKA

1.7.2020 a 26.8.2020 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre dychových hudieb v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí.

www.facebook.com/…71360/about/?…


Letné sláčiky (hráči z ŠKO Žilina)

2.7.2020, 16.7.2020 (presúva sa na 23.7.2020), 6.8.2020 a 13.8.2020 / o 18.00 hod. / Park Ľudovíta Štúra

Štátny komorný orchester Žilina vznikol roku 1974 ako jediný orchester „mozartovského typu“ na Slovensku. Odvtedy si získal významné postavenie nielen u nás, ale v krátkom čase sa mu podarilo dosiahnuť vynikajúce renomé aj v Česku a inde v zahraničí. Do jeho tónov sa budeme môcť započúvať v Parku Ľudovíta Štúra každý druhý štvrtok počas prázdnin.

www.skozilina.sk


FUNNY FELLOWS

3.7.2020 o 18­.00 hod. / Mariánske námestie

Funny Fellows ponúkajú hudbu, zábavu, noblesu v štýle tridsiatych rokov – Jazz, Dixieland, Old time, Swing, Blues. Hudobníci hrajú pôvodné aranžmány, obohatené o autorský vklad, v medziach štýlovej čistoty, s dôrazom zaznamenať autentickú atmosféru zábavy z prelomu storočia. Hudba je veselá, zábavná, bez zbytočných decibelov a technických efektov.

www.funnyfellows.eu


DH SENIORANKA

8.7.2020 a 22.7.2020 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Súbor hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má vo svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní.

www.facebook.com/Senioranka


First Movement / The Blue time

10.7.2020 o 19­.30 hod. / Mariánske námestie

First Movement je školský hudobný projekt , ktorý vznikol v roku 2018 s myšlienkou dať priestor mladým talentom rozvíjať svoje hudobné nadanie. Repertoár pozostáva prevažne zo slovenskej alebo svetovej POP music. Žilinská skupina Blue Time je predstaviteľom tradičného a verného poňatia originálnych blues-rockových skladieb, ktoré servíruje s horúcim srdcom na dlani. V repertoári má skvosty velikánov bluesovej a rockovej hudby a nechýbajú ani skladby kapiel českej a slovenskej blues-rockovej scény.

www.facebook.com/…tZusL.Arvaya


Kristin Lash & Jacob Grey

10.7.2020 o 20­.00 hod. / Nová synagóga Žilina

Duo, ktoré zbiera jedno ocenenie za druhým. Speváčka Kristína Mihaľová s gitaristom Jakubom Šedivým aktuálne vydávajú svoj debutový album Sleepin` With The Lights On pod pseudonymami Kristin Lush & Jakob Grey a čaká ich sľubná koncertná budúcnosť. Svojou vyzretou autorskou tvorbou oslovujú jednak širokú verejnosť, no priťahujú aj pozornosť hudobných kritikov. V októbri budú otvárať Bratislavské jazzové dni a majú prisľúbenú účasť na viacerých významných európskych jazzových festivaloch. Koncert doplní otvorená jam session.

www.novasynagoga.sk


DH HOĽAZŇANKA

15.7.2020 a 19.8.2020 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Dychová hudba Hoľazňanka vznikla v roku 1998 na základe myšlienky kapelníka Mariána Turčániho ako detská dychová hudba zložená zo žiakov Základnej školy v Plevníku-Drienovom. V súčasnosti ju tvorí 13 starších i mladších hudobníkov a 4 speváci. DH Hoľazňanka upevňuje a rozvíja národné tradície, pomáha odkrývať bohaté pramene ľudovej piesne. DH do svojej tvorby zahŕňa okrem skladieb slovenských a zahraničných autorov aj skladby vlastnej tvorby a piesne o našom okolí a kraji.

www.facebook.com/…22723928023/


Headmovers

15.7.2020 o 19­.00 hod. / Rosenfeldov palác

Headmovers je nad žánrový neo-soul hudobný projekt, ktorý v sebe spája prvky žánrov jazz, funk, r´n´b a soul. Repertoár projektu pozostáva z originálnej tvorby, známych jazzových štandardov, či populárnych skladieb súčasnosti ladených do neo-soulového šatu. Hudobný projekt vznikol v roku 2014 spojením mladých, talentovaných, ambicióznych hudobníkov, ktorí si kladú za cieľ svojich poslucháčov svojou hudbou predovšetkým uvoľniť.
Vstup 3/2 €

www.rosenfeldovpalac.sk


Alf Carlsson – Jirí Kotaca Quartet

24.7.2020 o 19­.30 hod. / Mariánske námestie

Alf Carlsson, pôvodom zo švédskeho Štokholmu, sa stretol s Jiřím pri štúdiu hudby na Rotterdamskom hudobnom konzervatóriu v Holandsku. Rozhodli sa vytvoriť kvarteto s ďalšími dvoma slovenskými hudobníkmi, a to bubeníkom Kristianom Kurucom a basgitaristom Petrom Kormanom. Hudobným cieľom ich projektu je s veľkou integritou a rešpektom k jazzovej tradícii hľadanie iných ciest, ako by sa dalo očakávať od jazzového kvarteta. Z ich hudby cítiť vplyvy z rôznych častí Európy, z ktorých členovia pochádzajú.

www.facebook.com/…93265622391/


DH PREDMIERČANKA

29.7.2020 a 12.8.2020 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre dychových hudieb v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí.

https://www.facebook.com/…71360/about/?…


Ana Carolina Diz & Camerata Tango

30.7.2020 o 19­.00 hod. / Rosenfeldov palác

CAMERATA TANGO je komorné hudobné zoskupenie, ktoré založila v roku 2015 argentínska speváčka Ana Carolina Diz. Hudobné teleso je zamerané na interpretáciu tanga na špičkovej profesionálnej úrovni.
Vstup 3/2 €

Rosenfeldov palác


Katarína Máliková

open-air koncert
30.7.2020 o 20­.00 hod. / Stanica Žilina-Záriečie

Katarína Máliková je jedným z najvýraznejších talentov na slovenskej hudobnej scéne. Jej debutový album Pustvopol (Slnko records, 2016) spôsobil zaslúžený rozruch doma aj v zahraničí. Na minuloročnej novinke prekračuje hranice žánru world music a posúva sa do nových, pre ňu neprebádaných zdrojov zvuku. V repertoári albumu Postalgia zachováva krehkosť klavírnych aranžmánov a spevu, ktorý stále miestami odkazuje na „temný horehronský“ vokál, oveľa viac však počuť nové nástroje, syntezátory, či napríklad inšpirácie škandinávskym synth-popom. Naživo nový album predstaví s podporou štvorice muzikantov.

www.stanica.sk


Geišbergovci a Balkansambel

31.7.2020 o 19­.30 hod. / Mariánske námestie

Martin Geišberg je publiku dlhoročne známy ako pesničkár, dramaturg, skladateľ, interprét a autor svojich piesní. Texty magickorealistické, hudba poetická, premiešaná básňami. Spoločne s otcom Mariánom a bratom Marekom tvorili jedinečnú zostavu Geišbergovci. So zoskupením Balkansambel v spolupráci s Danielom Špinerom dostáva ich hudba nový rozmer. Balkansambel je kapela hrajúca po celom svete, zaznamenala obrovské úspechy na festivaloch a koncertoch na Slovensku i v zahraničí. Nástroje ako tuba, trombón, trúbka, saxofón, akordeón, k tomu balkánske tanečné rytmy, ako aj pokojné hudobné plochy, podporujú silné výpovedné Martinove texty. Koncerty sa nesú v uvoľnenej atmosfére, smiech, slzy či tanec…

www.facebook.com/…eisbergovci/
www.facebook.com/balkansambel/


DH STREČŇANKA

5.8.2020 o 16­.30 hod./ Sad SNP

Súbor založený v roku 1947 je od svojho vzniku stálou súčasťou obecných podujatí, sviatočných príležitostí i rodinných udalostí. Pestrý repertoár skladieb domácich a zahraničných autorov v podaní hráčov na dychové nástroje a speváckeho dua.


Doris day band / 3DRIVE

7.8.2020 o 19­.30 hod./ Mariánske námestie

Doris Day Band je kapela zložená zo skúsených hudobníkov. Hrá žánre ako swing, blues a latino a zameriava sa na starú dobrú hudbu svetového formátu. Okrem najznámejších skladieb 2. pol. 20. storočia hráva Doris Day Band prevzaté skladby najvýznamnejších slovenských a českých jazzových skladateľov. Skupina 3Drive vznikla v Žiline v roku 2004 okolo výtvarníka a pesničkára Igora Cvacha. Od akustického folku sa postupne prepracovala k elektrickému folkrocku a bluesrocku. Kapela hrá vlastný repertoár aj cover verzie známych hitov hlavne zo 60. a 70. rokov.

www.facebook.com/dorisdayband
www.3drive.webnode.sk


Ján Kopčák a MUSICA VISTA – „Piazzolla projekt“

13.8.2020 o 19­.00 hod./ Rosenfeldov palác

V projekte s MUSICOU VISTOU prináša program zameraný na tvorbu argentínskeho skladateľa Astora Piazzollu, ktorý sa považuje za tvorcu štýlu tanga nueva. Toto tango v sebe zahŕňa prvky jazzu a klasickej hudby. Jeho diela dopĺňa o improvizácie a prechody medzi skladbami za pomoci práce s efektmi, looprom a rôznymi inými zvukovými možnosťami nástrojov. Príďte si vypočuť temperamentné tango v jeho netradičnej podobe. A áno, zaznie aj slávne libertango!
Vstup 3/2 €

www.rosenfeldovpalac.sk


SAM HANDWICH / d# pipl araund

14.8.2020 o 19­.30 hod./ Mariánske námestie

Štyria mladí muži z rôznych kútov Slovenska, ktorí spájajú svoje sily, aby priaznivcom súčasnej hudobnej scény priniesli zážitok v podobe chutného akusticko-elektronického sendviča s príchuťou šťavnatých synthov a bohatou gitarovou oblohou. Doposiaľ vydali dva single Settend a uuuuaaooo a v najbližšej dobe plánujú nahrať a vydať plnokrvné EP. Kapela d# pipl araund vznikla na jar 2019 ako realizácia nápadu, ktorý ležal v hlave Jakubovi Valičekovi (bicie) a Jurajovi Glonekovi (saxofón) už vyše dvoch rokov. Čoskoro sa k nim pridali aj zvyšní dvaja členovia – Vlado Kubalák (gitara) a Ľuboš Kopták (basgitara), s ktorými si hneď muzikantsky sadli a elektronická hudba hraná naživo, ovplyvnená jazzom, rockom a Aphexom Twinom bola na svete.

www.facebook.com/samhandwichband
www.facebook.com/pg/PiplAraund


DH HOĽAZŇANKA

19.8.2020 / o 16.30 hod. / Sad SNP

Dychová hudba Hoľazňanka vznikla v roku 1998 na základe myšlienky kapelníka Mariána Turčániho ako detská dychová hudba zložená zo žiakov Základnej školy v Plevníku-Drienovom. V súčasnosti ju tvorí 13 starších i mladších hudobníkov a 4 speváci. DH Hoľazňanka upevňuje a rozvíja národné tradície, pomáha odkrývať bohaté pramene ľudovej piesne. DH do svojej tvorby zahŕňa okrem skladieb slovenských a zahraničných autorov aj skladby vlastnej tvorby a piesne o našom okolí a kraji.

www.facebook.com/…22723928023/


AdHoc Orchestra / V8 BAND

21.8.2020 / o 19.30 hod. / Mariánske námestie

AdHoc Orchestra je hudobné teleso, ktoré sa prezentuje vážnou a filmovou hudbou. Sú výnimoční najmä svojím obsadením, pretože nie sú ani orchester v pravom slova zmysle, ani klasické komorné zoskupenie. Vznikli v roku 2012 a sú symbiózou ako sláčikových, tak aj dychových nástrojov. Hudbu, ktorú si v ich podaní môžete vypočuť, interpretujú prevažne vo vlastných aranžmánoch. Okrem filmovej a vážnej hudby sa podieľajú na rôznych projektoch, medzi ktoré nesporne patrí aj muzikálová tvorba. V8 Band vznikol v roku 1994. Za sebou majú stovky odohraných koncertov a rôznych akcií na Slovensku aj v zahraničí a samozrejme roky strávené v skúšobni. Dnes hrajú viac ako dvesto štandardov rôznych žánrov hudby 20. storočia až po súčasnosť ako swing, funky, rock’n'roll, latino a tanečnú muziku.

www.adhocorchestra.sk
www.v8band.com


Pink Horse Trio

27.8.2020 / o 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

Na neskorú jar 2009 započala hudobná spolupráca medzi klaviristom Jurajom Šulekom a basistom Matúšom Dobešom. Pomocou (a výlučne len) mašinky BR-600 vzniklo v priebehu nasledujúcich mesiacov 10 skladieb rôzneho žánru. Onedlho vznikol album s názvom Common Portraits. Približne o rok neskôr od počiatkov nahrávania začína Pink Horse zohrávať skladby na live vystúpenia s výborným Petrom Kurillom. Bicie pozdvihnuté na úroveň sólového nástroja sú momentálne neoddeliteľnou súčasťou kapely. Výsledkom je pestrá zmes rytmického groove-jazzu, ktorý sa pretavuje najmä na koncertoch do hry s otvorenými koncami.
Vstup 3/2 €

www.rosenfeldovpalac.sk