Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta

aj v tomto roku spríjemní letné mesiace v Žiline tradičné Žilinské kultúrne leto, ktoré sa bude niesť v duchu spevu, hudby a tanca. Žilinčania a návštevníci nášho mesta sa môžu tešiť na množstvo zaujímavých hudobných, tanečných, kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré budú prebiehať v historickom centre mesta na Mariánskom námestí, Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP.

Pre návštevníkov všetkých vekových kategórii je pripravený bohatý kultúrny program, ktorý obohatí atmosféru letných prázdnin. Horúce letné dni môžete priamo v centre mesta stráviť na terasách pri počúvaní príjemnej hudby, či pozeraní tanečných a ďalších kultúrnych podujatí.

Súčasťou tohtoročného programu bude Deň európskej kultúry, Pohár silných mužov či Stredoveký deň. Rovnako nebude chýbať ani Primátorský deň a Žilinské dni zdravia. Fanúšikovia športu sa môžu tešiť na obľúbený futbalový turnaj Sever proti Juhu a Žilinskú plaveckú štafetu. Počas celého Žilinského kultúrneho leta budú prebiehať hudobné stredy i premietanie filmov v letnom kine. Verím, že program, ktorý je pripravený v rámci Žilinského kultúrneho leta 2015, Vás a Vašich blízkych priláka do centra diania a spoločne strávime chvíle plné pohody, dobrej nálady a nezabudnuteľných zážitkov. Žilinčania a návštevníci nášho mesta, poďme si spoločne vychutnať Žilinské kultúrne leto 2015!