DH Seniornaka

4. júl a 29. august| 16.00 hod. | Sad SNP

Dychová hudba Senioranka – Chalani ze Žiliny vznikla roku 2009. Pri jej vzniku bolo niekoľko muzikantov zo Žiliny, ktorí hrali v dychových hudbách v okolí Žiliny. Duchovným otcom a manažérom dychovej hudby sa stal predseda výrobného družstva Pokrok, Ing. Ján Koleják, ktorý ponúkol miestnosť na cvičenie a základné vybavenie. Veľkú pomoc poskytol aj metodik dychových hudieb p. Karol Miškovský z Považskej Bystrice, najmä poskytnutím notového materiálu a množstvom užitočných rád. Tak sa behom jedného roku vytvorilo a stabilizovalo jadro 13 členov kapely, zložených z muzikantov zo Žiliny a jej okolia pod vedením kapelníka Karola Kašíka. Senioranka hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má v svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní. Súbor za svoju krátku dobu trvania s úspechom vystupoval na festivale Trstenská krídlovka, môže sa pochváliť aj vystúpením na festivale v poľskej Jablonke a koncertom v neďalekých kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.


In VIVO

7. júl | 19.30 hod. | Mariánske nám.

Po nahratí prvých troch skladieb v apríli 2011 autor piesní a textov Mora Tonali spolu s kapelou IN Vivo pokračujú v prípravách a v septembri nahrávajú ďalších 7 skladieb. Album dostáva rovnomenný názov IN Vivo 2011.

– Kapela nahráva vo formácii : Mora Tonali – spev, gitara, text
- Juraj Varga – basgitara, vokál
- Dávid Szabó – akordeón, vokál
- Peter Nošík – bicie
- Pavol Bereza  – sólová gitara
- Tono Gúth – perkusie
- Ján Kružliak ml.– husle
- Gabriel Silvay  – husle
- Oskar Lehotský – cimbal
- Tomáš Marko  – vokál
- Renátka Marková – vokál
- Katka Kurucová – vokál


V8 Band

14. júl | 19.30 hod. | Mariánske nám.

„V8 Band bola založená v roku 1994. Aktuálne sa sústredíme hlavne na swingovú hudbu, totiž swing máme čím ďalej tým radšej. Väčšinu našich skladieb tvoria štandardy z repertoáru starých big bandov aranžovaných pre naše obsadenie. V repertoári však máme aj rock'n'roll-y a latino skladby.“ hovorí frontman kapely Ľubo Machyna.


Dano Heriban a jeho kapela

14. júl | 19.30 hod. | Mariánske nám.

Dano Heriban je v súčasnosti v povedomí predovšetkým ako herec (SKD Martin, GUnaGU ) Spolupracoval tiež s divadlami ako Nová scéna, Aréna, a.ha, SND, Ticho a spol. V marci 2012 vydal druhé sólové CD „Na jeden dych“, pokrstil ho Peter Lipa a má za sebou šnúru koncertov po republike. Komponuje vlastné piesne, píše texty, často nielen pre seba. Je autorom scénickej hudby a textov k viacerým predstaveniam, či iným projektom. Danovu tvorbu poslucháči, ale aj kritici prirovnávajú k menám ako Jaro Filip, či Dežo Ursiny, čo potvrdzuje tiež účasťou na viacerých zaujímavých hudobných a divadelných projektoch (Žena s ovocím, Swing society orchestra, jedným z ostatných bola napr. hudba k filmu Čerešňový chlapec).V roku 2007 vyšiel jeho prvý autorský album pod názvom Leporelo, ktorý bol nominovaný na cenu Aurel v kategórii Objav. Žilinčania ho môžu poznať s poslednej premiéri Mestského divadla. V hre BEAT (každý má svoj rytmus) hral hlavnú úloha a autorsky pripravil hudbu.


DH Fatranka

18. júl | 16.00 hod. | Sad SNP

V roku 2005 naša kapela absolvovala množstvo zaujímavých kultúrnych a hudobných podujatí, ktoré sa vždy niesli vo veľmi príjemnej atmosfére. Ohlasy publika na našu hudobnú produkciu boli vždy priaznivé. Myslím, že ohlasy poslucháčov sú tým najlepším meradlom kvality kapely. Samozrejme aj v tomto roku chceme zostať verní nášmu repertoáru. Toznamená, že sa chceme aj naďalej zameriavaťna tvorbu súčasných slovenských autorova aranžérov. V našom prípade sú toskladby z regiónu Považia a Turca (L. Wiesinger,A.Mar­tinák). Nevyhýbame sa ani iným vzdialenejším regiónom, ba dokonca máme vo svojom repertoári aj skladby českých a moravských autorov ako sú Z. Gurský, M. Procházka, P. Svoboda a iných.


DH Dubňanka

8. august | 16.00 hod. | Sad SNP

Dechová hudba DUBŇANKA byla založena roku 1981 v Dolních Dubňanech u Moravského Krumlova. Prvním kapelníkem se stal výborný muzikant Milan PETŘÍČEK. Pod jeho vedením si kapela brzy získala jméno a své posluchače nejenom v širokém okolí Moravského Krumlova, ale i v celém znojemském regionu. Na pozici kapelníka se postupně vystřídali jeho synové – Milan (tenorista) a Petr (trumpetista). Po jejich úspěšném působení převzal tuto funkci na podzim roku 2001 další trumpetista Ing. Petr Kadaňka, který kapelu řídí dodnes.