V8 Band

V8 Band je deväťčlenný žilinský „malý Big Band“, založený už pred viac ako 20 rokmi. Repertoár je mixom kadečoho dobrého, čo „stojí za to“. Od starých štandardov swingu, jazzu, cez latino, funky a popové kúsky.

www.v8band.com


3DRIVE

Žilinská kapela, ktorá vznikla v roku 2005, hrá hlavne vlastné pesničky, ktoré majú bluesový nádych, rockový ťah a poetické príbehové texty. Skupina nahrala v roku 2006 svoje prvé autorské CD „Na ceste“, v roku 2010 vydala CD „Modré dni“ a koncom minulého roka vydala tretí album „Tretia úroda“.

www.rockovamaturita.sk/3drive.html


Prešporskí junáci

Mladé pouličné zoskupenie hudobníkov s talentovaným spevákom Danielom Kapitanom hrá coververzie známych hitov, ktoré vás bavia viac než originál.

www.facebook.com/…orskijunaci/?…


DH Fatranka

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre tejto kategórie v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí. Popri „klasických“ piesňach v štýle polky a valčíku sa prezentujú modernejšími úpravami skladieb, s priklonením sa k sólovým skladbám pre rôzne dychové nástroje. Nezabúdajú ani na staršiu generáciu, ktorej vždy patrí väčšia časť repertoáru obsahujúceho večne zelené evergreeny.

www.fatranka.orchesterpb.sk


DH Predmierčanka

Dychová hudba je zaradená do kategórii malých dychových kapiel. Pravidelne sa zúčastňuje prehliadok a je členom ZDHS od roku 1990. V roku 2006 oslávila Predmierčanka svoje 100. výročie založenia. Pri tomto výročí si kapelník Anton Bajza želal, aby muzikanti zostali i naďalej verní tradíciám dychovky. Prianím každého muzikanta Predmierčanky je, aby dlho hrala krásnu hudbu, rozdávala potešenie a jej tóny zneli šťastím a radosťou.

www.predmiercanka.webnode.cz/o-nas/


DH Senioranka

Dychová hudba Senioranka – Chalani zo Žiliny hrajú skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale majú vo svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní. Súbor za svoju krátku dobu trvania s úspechom vystupoval na festivale Trstenská krídlovka. Môže sa pochváliť aj vystúpením na festivale v poľskej Jablonke a koncertom v neďalekých kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.


Balkansambel

Je to mnohopočetná hudobná formácia, ktorá sa rozhodla vyzvať na súboj všetky krivé rytmy a drkotavé maniere balkánskej ľudovej produkcie. Toto jedinečné hudobné súsošie vzniklo na začiatku roku 2009, ako výsledok predsavzatia dopriať večný odpočinok viedenským valčíkom a polonézam. Kapela hrá rumunskú, bulharskú či macedónsku hudbu, ktorou roztancuje aj tých, ktorí o sebe hovoria, že sa nevedia hýbať.


PREßBURGER KLEZMER BAND

Jedinečné bratislavské hudobné zoskupenie Preßburger Klezmer Band si od svojho založenia v roku 1995 získalo množstvo priaznivcov. Táto prvá slovenská formácia, inšpirujúca sa emotívnou a tanečnou hudbou zo strednej a východnej Európy známou ako klezmer, je zároveň najlepšie hodnotenou skupinou svojho zamerania na území bývalého Československa. Jej energický hudobný „kokteil“ je podmanivo namiešaný zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby, ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru – to všetko s originálnou esenciou súčasných moderných štýlov, ako jazz, rock, reggae a latino. Preßburger Klezmer Band patrí medzi popredných predstaviteľov európskej scény world music.


Basie Frank Band

Kapela speváčky a herečky Barbory Švidraňovej, ktorá svojou invenčnou tvorbou vytvára novú vlnu slovenskej populárnej hudby. Formáciu tvorí zoskupenie mladých umelcov a hudobníkov, ktorí sa sústredia na interpretovanie známych aj neznámych skladieb v štýle pop-jazz, rhythm&blues, soul a funk. Repertoár dopĺňajú aj o vlastné skladby. Špeciálnym členom projektu je vynikajúci gitarista z Nového Zélandu Gordon Tan, ktorý žil dlhé roky v L. A., San Franciscu aj Európe.