DH Nová Kysučanka

Dychová hudba Nová Kysučanka pôsobí pri Mestskom kultúrnom a športovom stredisku v Kysuckom Novom Meste. Je zložená z prevažne mladých členov – absolventov umeleckej školy. Kapelníkom je Štefan Zábojník, jeho dcéra Norika spieva. Syn speváčky Aleny Ďuriakovej Tibor hrá na trubku, Karol Kašík tiež spieva. V kapele hrajú traja bratia Franekovci a dve ženy, ktoré hrajú na dychové nástroje. Kapela dosahuje vysokú úroveň, získava úspechy vonku a je obľúbená aj u kysuckých poslucháčov. Účinkuje na mnohých mestských podujatiach, programoch a oslavách, koncertovali v Poľsku, vo Francúzsku a v mnohých slovenských mestách. Vedúci súboru Nová Kysučanka: Štefan Zábojník, kontakt: 0908 622 361

Ďalšie informácie o súbore: 041/4212241 alebo info@mskknm.sk


Wadda

WaddA je modern-rocková kapela zo Žiliny, ktorá vznikla koncom roku 2005. Svoj debutový album s názvom „Včera deň sa zrazu zbláznil“ vydala v roku 2010. V novembri 2012 vydáva kapela svoj druhý štúdiový album „LEN RAZ“. Na oboch albumoch sa nachádzajú piesne výhradne v slovenskom jazyku. Kapela hráva každoročne na festivaloch a v kluboch po celom Slovensku, ale aj v susednom Česku. Medzi najznámejšie SK/CZ festivaly, na ktorých sa chalani predviedli, patria „Topfest“a „Rock For People, ďalej Hodokvas, Orange Music festivaly, Cibuľa fest, Podhájska fest, Donovaly fest a mnoho ďalších. Za zmienku stojí aj to, že v roku 2011 sa kapela stala jedným z krstných otcov nového CD kapely DESMOD, ktorá im opätovne pokrstila ich nové CD v januári 2013.

 

Členovia:

  • “mopy” Miroslav Benčo – spev, gitara
  • „eshus“ Emil Šustek – bicie
  • „wigo“ Viktor Hančinský – gitara
  • „marty“ Matej Gajdošík – basová gitara
  • „kubo“ Jakub Dostálek – klávesy

    www.wadda.sk


DH Fatranka

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre tejto kategórie v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí. Z úspechov spomenieme len niektoré, a to účasť na celoslovenskej súťaži dychových hudieb v Lednických Rovniach, festival Slovenské tango v Bardejove a každoročne usporadúvané promenádne koncerty v našich kúpeľných mestách. Veľmi úspešne si Fatranka počíňala na zájazde v anglickom mestečku Saddlewordt, kde bola pozvaná ako hosť zo Slovenska v rámci súťaže dychových hudieb Anglicka. Veľmi úspešne spolupracujeme v rámci našich družobných vzťahov s belgickým mestom Essen.

www.fatranka.orchesterpb.sk


Denis Gerhardt trio

Viac informácií o hudobnej skupine Denis Gerhardt trio sa dozviete na webovej stránke:

www.denisgerhardt.com/trio/


DH DUBŇANKA

Dychová hudba Dubňanka počas svojej 27 ročnej existencie uskutočnila už množstvo profesionálnych vystúpení. Svojim žánrom sa orientuje na svižnú dychovú hudbu, ale aj populárne skladby, slovenské evergreeny a džez.


DH Senioranka

Dychová hudba Senioranka – Chalani ze Žiliny hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má vo svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní. Súbor za svoju krátku dobu trvania s úspechom vystupoval na festivale Trstenská krídlovka. Môže sa pochváliť aj vystúpením na festivale v poľskej Jablonke a koncertom v neďalekých kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.