GARAGEFEST 2011

V dňoch 2. a 3. septembra sa uskutoční prvý festival amatérskych kapiel GARAGEFEST 2011v Mestskom divadle. Hlavnými organizátormi sú Lucka Randová, členovia Žilinského mládežníckeho parlamentu a mesto Žilina. Hlavná organizátorka Lucka Randová nám o festivale povedala: „Tento festival je zameraný na podporu talentovaných mladých ľudí, na ich seba rozvíjanie a podporu ich zdravého sebavedomia. Taktiež chceme touto cestou poukázať na túto skupinu ľudí (punkeri, metalisti, rockeri) aby sme tak odbúrali časté predsudky okolia.

Na tomto festivale sa zúčastní 9 kapiel so štýlom ako je metal, punk a rock. Taktiež pred každým vystúpením každá kapela odprezentuje svoju cestu k hudbe a napredovanie, ktoré sa im za ich pôsobenia podarilo dokázať, aby tak zúčastnení mladí ľudia, ktorí začínajú hrať v kapelách dostali motiváciu napredovať.“

V posledný deň čiže 3. septembra o 17:45 bude vyhlásená Žilinská garážová kapela, ktorá dostane možnosť hrať na Žilinských Staromestských slávnostiach, ktoré sú u nás veľkou tradíciou.

Víťazná kapela bude vybratá odbornou porotou. Porota má troch členov Palo Czabadaj zastupuje skúsených hudobníkov, mladú kapelu vychádzajúcu z garáže zastupuje Matej Gajdošík zo skupiny WaddA a tretou členkou poroty je Kvetoslava Mišiaková školiteľka národného projektu KomPrax, z ktorého je festival čiastočne financovaný.