Kultúrne leto ešte nekončí, začiatok septembra prináša nabitý program

Žilinské kultúrne leto pokračuje aj po letných prázdninách. Koniec prvého septembrového týždňa prinesie do Žiliny množstvo podujatí. Žilinčania sa môžu tešiť na koncerty, športové aktivity či filmový festival.

Festival Žilina žije sa blíži. Vystúpia Para, Billy Barman aj Ultrazvuk

Štvrtý ročník mestského festivalu Žilina žije klope na dvere. Návštevníci sa môžu tešiť na koncerty obľúbených slovenských skupín aj atraktívny sprievodný program. Festival sa postupne stáva pevnou súčasťou tradície kultúrnych podujatí v Žiline. Kluby, kultúrne inštitúcie a ulice mesta ožijú už v piatok 27. septembra.

Burza športových klubov

Chce Vaše dieťa športovať? Nevie sa rozhodnúť? Príďte 6.9.2019 na Námestie Andreja Hlinku, kde sa bude konať BURZA ŠPORTOVÝCH KLUBOV.

SLNKO NA SKALÁCH 2019

Piaty ročník najväčšieho outdoorového festivalu pod holým nebom.
Aj tento rok bude zaujímavý program.
Festival začína 4.9.-5.9. prezentáciami v kinosále MsÚ v Žiline pre školy a verejnosť.Pokračuje v piatok 6.9.v kempe SLNEČNÉ SKALY

Postav si svoj tím

Milí priatelia športu, SEVER PROTI JUHU sa nám nezadržateľne blíži a preto by som Vás chcel na toto podujatie opätovne pozvať.

Zmerajte si sily s ostatnými športovými klubmi, odbormi Mestského úradu na piesku aj keď možno futbal nie je vaša doména. Vyzvite súperov, zmerajte si sily v rámci odboru, alebo sa len príďte športovo zabaviť.

Sever proti Juhu

Každé mužstvo odohrá jedno stretnutie, kt. bude v dĺžke cca 30 minút (závisí od počtu prihlásených družstiev). Uverejnený rozpis zápasov bude na www.sport.zilina.sk od 4. septembra 2019. Prihlasovanie družstiev možné do 3.septembra 2019 do 12:00. Prihlasovanie prebieha na www.sport.zilina.sk

Beh na Dubeň

Vo štvrtok 29. augusta 2019 sa uskutoční v Žiline už v poradí 8. ročník športového podujatia s názvom “Beh na Dubeň”. Podujatie je súčasťou Žilinského kultúrneho leta.

Prilasovanie na http://www.janrun.sk/…beh_na_duben

Letný maratón kultúrnych podujatí pokračuje aj v auguste

Už mesiac spríjemňujú letné dni Žilinčanom a návštevníkom mesta koncerty, vystúpenia či kultúrne a športové podujatia. Žilinské kultúrne leto 2019 má za sebou prvý mesiac, no aj v auguste sa môžeme tešiť na pestrý program, skvelé koncerty a množstvo zaujímavých aktivít. Už tento piatok 2. augusta ožije Mariánske námestie hudbou Mareka Brezovského v podaní výnimočných hudobníkov na koncerte projektu Hrana. Neopakovateľné hudobné vystúpenie začína o 20.00 hod. a je bezplatné. Budúci týždeň si na svoje prídu nadšenci histórie. V piatok 9. augusta sa Mariánske námestie prenesie do čias dávno minulých vďaka obľúbenému Stredovekému dňu, ktorý je už po dvanástykrát súčasťou kultúrneho leta.

Obnovenie prevádzky Detského letného kina

S radosťou oznamujeme všetkým malým aj veľkým divákom Detského letného kina na Námestí A. Hlinku, že od utorka 23.7.2019 bude obrazovka znovu v prevádzke a dva filmy, ktoré nebolo z technických príčin možné premietnuť budú premietnuté počas dvoch nasledujúcich štvrtkov v štandardnom čase. Program na najbližšie dva týždne:

  • Utorok 23.7.2019 – Dve a pol kačky
  • Štvrtok 25.7.2019 – Bocian Riško
  • Utorok 30.7.2019 – Čertova nevěsta
  • Štvrtok 1.8.2019 – Deep: Dobrodružstvo pod hladinou

Premietanie do konca augusta bude prebiehať v plánovaných termínoch.

Žilinské kultúrne leto oživia, budúci týždeň Tvorivé remeselné dielne

Kultúrne leto v Žiline je v plnom prúde. Pestrý program podujatí, koncertov a športových či umeleckých aktivít pokračuje aj najbližšie dni.

Letné kino - Telka v meste nebude vysielať až do odvolania

V utorok 9. júla 2019 spôsobila nečakaná odstávka elektrického prúdu technický problém vo vysielaní Telky v meste na Námestí Andreja Hlinku. Z uvedeného dôvodu je letné kino pozastavané, a to až do doby odstránenia poruchy.

Ensamble Zohra

11.7.2019 o 20­.00 hod. na Mariánskom námestí v Žiline

Zohra – prvý čisto ženský orchester z Afganistanu, tvorený z členiek, ktoré ako prvé ženy vo svojej krajine za posledných 30 rokov študovali hudbu. Hoci sa doma stretávajú s vyhrážkami a inými hrozbami, vo svete si vyslúžili uznanie médií ako napríklad BBC, NPR, CNBC, The New Yourk Times, Le Figaro, La Repubblica a mnohých ďalších. Na svojich koncertoch sa chcú podeliť so svetom o ich kultúru i posolstvo nádeje.

Začína Žilinské kultúrne leto, ktoré aj v tomto roku prináša niekoľko noviniek

Najbližšie tri mesiace ožije Žilina množstvom kultúrnych a športových podujatí, koncertov, festivalov či letných premietaní filmov pod holým nebom. Už zajtra začína obľúbené Žilinské kultúrne leto, ktoré aj v tomto roku pritiahne do ulíc mesta množstvo návštevníkov.